Basın Bülteni - MSC Group Bahamalar’daki Dorian Kasırgası’nın yaralarını sarmak için destek sözü verdi

MSC GROUP BAHAMALAR’DAKİ DORİAN KASIRGASI’NIN YARALARINI SARMAK İÇİN DESTEK SÖZÜ VERDİ

MSC Group’un Bahamalar için öngördüğü yardım, öncelikli öneme sahip ürünlerin tedariki ve dağıtımının yanı sıra halkın barınma ihtiyacının karşılanması için, yarı kalıcı prefabrik modüler konutların inşasını ve MSC filosundaki gemilerin, Birleşmiş Milletlerin gönderdiği kargonun Bahamalar’a taşınırken kullanılmasını da kapsayacak.

MSC Group’un yardımlaşma kolunun liderliğinde bir araya gelen ABD üst düzey yönetim ekibinden oluşan MSC Foundation, en acil şekilde destek verebilecekleri hususları vakit kaybetmeden belirlemek adına yerel yetkililerle, topluluk liderleriyle ve önde gelen yardım ve destek kuruluşlarıyla buluşmak üzere Nassau’ya doğru yola çıktı.

Dünyanın lider konteyner taşımacılığı ve lojistik şirketleri grubu olmanın yanı sıra MSC Cruises’un ana şirketi de olan MSC Group, bugün yardımlaşma kolunun liderliğinde bir araya gelen ABD üst düzey yönetim ekibinden oluşan MSC Foundation’ın Nassau, Bahamalar’a doğru yola çıktığını duyurdu. Şirketler grubu, bu acil görevin nedenini ise Dorian Kasırgası’nın yaralarını sarmak için yerel yetkililer, topluluk liderleri ve önde gelen yardım ve destek kuruluşlarıyla bir araya gelerek en öncelikli acil ihtiyaçların, yerel halka ve şirketlere hızlıca sağlayabilecekleri daha uzun vadeli ayni ve maddi desteğin ne şekillerde verilebileceğinin vakit kaybedilmeden belirlenmesi olarak belirtti.

MSC Group’un yönetim kurulu başkanı ve kurucusu Gianluigi Aponte, “Dorian Kasırgası’nın Bahamalar’a ve halkına verdiği zarar hayli üzücü. Düşüncelerimiz ve dualarımız Bahamalar halkı, aileleri ve sevdikleriyle,” açıklamasında bulundu.

Ayrıca “Varlığını 300 yıldan fazla süredir açık denizde sürdüren bir aile şirketi olarak Bahamalar’a hem orta hem de uzun vadeli yardım ve destek sağlamak üzere elimizden geleni yapmaya hazırız. Şirketlerimizin Bahamalar’la ve Bahama halkıyla yıllara dayanan köklü bağları var. MSC Group olarak tüm şirketlerimizle birlikte Bahamalar’a yeniden yapılanma ve iyileşme sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri tüm desteği ve yardımı sağlamayı can-ı gönülden istiyoruz.” diyerek ekledi.

MSC Group, Bahama Milletler Topluluğu Başbakanı Dr. The Hon. Hubert Alexander Minnis’e de tam destek sağlama sözü verdi. Bununla birlikte, MSC Group’un ve kollarının – kargo taşımacılığına, cruise’a ve Yardım Vakfı’na kadar –acil ve uzun süreli destek çalışmalarına ve bunların fonlanmasına ilişkin kilit lojistik unsurları nasıl destekleyeceği, koordine edeceği ve sağlanacağına ilişkin ön toplantılar başladı. Bu ilk aşamada MSC Group öncelikli önem arz eden malların tedarikinin ve dağıtımını yanı sıra kasırgadan en fazla etkilenen bölgelerde yaşayan halkın barınma ihtiyacının karşılanması için yarı kalıcı prefabrik modüler konutların inşasıyla ve Birleşmiş Milletler’den gönderilen kargonun uygun teçhizata sahip gemilerle Freeport ve Marsh Limanı’na ve Abaco konteyner terminallerine aktarılması ile de ilgilenecek.

MSC Group bölgedeki faaliyetlerini MSC Mediterranean Shipping Company aracılığı ile 20 yıldan fazla süredir Bahamalar’ın lider kargo ithalat ve ihracat operatörü olarak sürdürüyor. Şirketin yerel merkezi Freeport, Grand Bahama’da bulunan şirketin faaliyetleri; ilgili bölgeyi, ABD’yi, Karayipler’i ve bunların dışında da bir dizi MSC aktarma merkezini de kapsayacak.